Home » Almelo » Cultuur

Cultuur


De geschiedenis van Almelo is te zien in Het Stadsmuseum Almelo. Dit museum is gehuisvest in het Rectorshuis, een monumentaal pand in het centrum. Nabij de Grote Kerk staat het eveneens monumentale Wevershuisje. Hier is onder meer een expositie te vinden over weven en regelmatig vinden demonstraties plaats van oude ambachten zoals spinnen en kantklossen. Bakkerijmuseum De Meelzolder is gevestigd boven de geschenkwinkel van Bolletje aan de Grotestraat. De toegang tot deze drie musea is gratis.

Zwartwit foto Wevershuisje Almelo
Oude foto van het monumentale Wevershuisje.

Uitgaanscultuur

De Almelose Muziekschool en cultureel centrum Hof 88 zijn onder gebracht in voormalige Sint-Elisabethziekenhuis. In Hof 88 worden theatervoorstellingen en concerten georganiseerd, ook worden er films getoond. Daarnaast vindt er sinds 2006 in juli het gratis toegankelijke HobNob Festival plaats.

Het oude Ireneziekenhuis is omgebouwd tot hotel en entertainmentcentrum Preston Palace. In het Theaterhotel Almelo zijn jaarlijks meer dan 100 voorstellingen te bekijken, waaronder musicals, dans, muziek, cabaret en toneel,