Home » Borne » Cultuur en Recreatie

Cultuur en Recreatie


Jaarlijks worden, in het laatste weekeinde van augustus, in Borne de Melbuul'ndagen gehouden. Het driedaags oogstfeest is een groot evenement met culturele en ambachtelijke bezienswaardigheden en sportieve activiteiten.

Afrika Festival Hertm

Het Afrika Festival Hertme is een van de meest sprankelende festivals van Nederland en vindt sinds 1989 plaats in het prachtige, groene Openluchttheater Hertme.

Foto openluchttheater hertme.
In de zomer klinken Afrikaanse klanken tijdens het Afrikafestival Hertme.

Europese wandelroute

Borne is gelegen aan de Europese wandelroute E11, dat ter plaatse bekend staat als Marskramerpad of Handelsweg. Deze route loopt van Den Haag naar het oosten, op dit moment tot de grens Polen/Litouwen.

Sport

Er zijn in Borne drie voetbalverenigingen, te weten BVV Borne, RKSV NEO en BZSV de Blauwwitters. In het Kulturhus is de theatervereniging Theaterschool Luna gevestigd. Het dorp heeft ook een schaatsvereniging, BSS.

Carnaval

Carnaval wordt binnen de gemeente Borne actief gevierd, er 4 carnavalsverenigingen actief die allen aangesloten zijn bij de Stichting Bornse Carnaval; C.V. De Toet'nbloazers, C.V. De Melbuulkes, C.V. De Kolkleu (Hertme) en C.V. De Doldraejers (Zenderen). De Stichting Bornse Carnaval organiseert ieder jaar in Borne de Grote Bornse Carnavalsoptocht. De Stadsprins wordt elk jaar geleverd door de oudste vereniging van Borne; Carnavalsvereniging De Toet'nbloazers.